3.1.1 Metodinė medžiaga

6. GEROSIOS PRAKTIKOS, KURIAS PATEIKĖ ASSOCIACIÓ MERAKI PROJECTES DE VALÈNCIA (ISPANIJA)

6.2. Mokymo vertinimas ir/arba poveikis

Šie ką tik aptarti projektai ir veiklos suteikia bendros egzistencijos ir dialogo erdvę įvairios kultūrinės kilmės žmonėms, gyvenantiems toje pačioje teritorijoje. Puoselėjamas vaikų ir jaunimo asmenybės augimas, jiems suteikiama galimybė aktyviai dalyvauti pozityviojoje bendruomenės raidoje. Jie patiria mokymąsi per aktyvų ir kūrybingą dalyvavimą bei eksperimentavimą.

Jauniems žmonėms naudinga gauti prieigą prie muzikinių instrumentų ir dalyvauti muzikos pamokose, dalyvauti meniniuose ir kultūriniuose renginiuose bei veiklose. Ispanijos partnerio paminėtos veiklos sustiprina savigarbą ir sukuria atvirą įtraukiąją bendradarbiavimo aplinką tarp dalyvių.

Riborquestra tapo dalimi tapatybės tuose rajonuose, kur jis taikomas. Projekto rezultate atsiranda stipresnis pasididžiavimo, pasitikėjimo ir bendruomenės jausmas tiek ir organizacijos, tiek ir rajono viduje. Švietimo bei muzikinis lavinimas nutiesė kelią socialinei transformacijai bei suteikė ryškų kultūrinį aspektą ir aktualumo jausmą bendruomenei.

‘Barrios: inclusión social a través del arte’/ Rajonai: socialinis įtraukimas per meną projektas padėjo mokiniams (kurie yra pagrindinė tikslinė projekto grupė) ugdytis kaip asmenybėms, įvertinančioms, kad jų aplinka padeda jiems formuoti savo tapatybę.