2.3.1 Списъкът с дейности на InCrea+

1. Въведение

InCrea+ има за цел да предостави иновативен подход към приобщаващото образование и насърчаването на благосъстоянието чрез прилагане на образователно съдържание и практики по изкуства. Като част от това учебната програма InCrea+ предоставя готови за използване учебни дейности, фокусирани върху основните предизвикателства пред включването: културни, социални, социално-икономически, физически, когнитивни, поведенчески, надарени и талантливи. Надяваме се, че те ще улеснят увеличаването на прилагането на художествени образователни дейности за подобряване на приобщаването и благосъстоянието.

Дейностите в този компендиум са групирани въз основа на основното предизвикателство за включване, върху което работят. Трябва да се отбележи обаче, че много от дейностите служат за намаляване на различни бариери пред включването и по този начин могат да бъдат използвани за справяне с редица предизвикателства.

Всички дейности следват една и съща структура и формат, като се предоставя информация относно материалите, ресурсите и времето, от които ще се нуждаете, както и инструкции стъпка по стъпка за изпълнение на дейностите. Дейностите също могат да бъдат адаптирани въз основа на нуждите на учениците, ресурсите на организацията или желанието за включване на експерти или ангажиране с местната общност.