3.1.1 Metodolojik Materyaller

20. SEÇİLEN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Klasik harika! Etkinliğin temel amacı, gençlere müzik sevgisini aşılamak, klasik müziği erişilebilir kılmak ve gençleri insanlar arasında uyum ve anlayış ruhu içinde eğitmektir. Program konserlere odaklanır ve izleyicilerin interaktif katılımını teşvik eder. George Enescu Filarmonica enstitüsü tarafından düzenlenen canlı performanslar, 2012 yılında başladığında Bükreş'teki gençlere hitap etmiştir.Program, izleyicinin somut açıklamalardan yararlandığı ve katılmaya teşvik edildiği canlı konserlere odaklanır (soru sorarak veya moderatörün sorularını yanıtlayarak, duygularını çizimlerle göstererek, müzik dinlerken mimik veya dans ederek). Bu projenin ana fikri, müziğin konsantrasyonu, hafızayı, yaşama sevincini, hoşgörüyü, refahı ve daha iyi bir insan olma motivasyonunu güçlendirmesidir. Dilsel, müzikal, mantıksal görsel ve kişilerarası zekaları uyarır.

FILIT Etkinliğinde (Iasi Uluslararası Edebiyat ve Çeviri Festivali) Alecart bölümü - Alekart dergisi, gençlerin çok çeşitli konular (içerme, çeşitlilik, yaşam, komünizm, başarılar, mutluluk ve mutsuzluk ve esenlik) hakkındaki görüşlerini ve 2008 den beri yayınlanan edebi eserlerini yayınladı. FILIT etkinliği, genç yetenekleri ve edebi eserlerini tanıtmanın yanı sıra gençlerin yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve genç katılımcılara kitap ve okuma sevgisini aşılamayı amaçlıyor. Etkinlik, gençleri toplumda kendi seslerini bulmaları ve gelişimine tam olarak katkıda bulunmaları için eğitir ve yardımcı olur.

İkinci olarak, öğretmenler projede ortaklar (ve kolaylaştırıcılar) olarak algılanırlar, bu da öğrencilere tüm planları aktif olarak başlatma ve başarılı bir şekilde yürütme yetkisi verir. Alecart, öğrencilerin sadece akademik performanslarına değil aynı zamanda duygusal, sosyal, kültürel ve ruhsal gelişimlerine de hitap eden bir eğitim modeli haline gelmiştir.Öğrencilerin öz saygılarını, güvenlerini ve refahlarını artırmalarına ve sosyo-kültürel ve eğitim bağlamlarında derin bir yaşam boyu öğrenme sevgisi geliştirmelerine yardımcı olur. Alecart, öğrencileri yalnızca edebi metinleri değil, aynı zamanda çağdaş sosyal konuları (kapsayıcılık, çeşitlilik, çok kültürlülük) keşfetmeye teşvik eder. Alercart oturumları öğrencilere kapsayıcılık, çeşitlilik, çok kültürlülük hakkında dersler verdi.