3.1.2 Material Meteodologic

16. Evaluarea și/sau impactul învățării

Aceste proiecte și activități, menționate anterior, oferă un spațiu de conviețuire și dialog între oameni din medii culturale diverse, care locuiesc cu toții în aceeași zonă. Încurajează creșterea personală a copiilor și tinerilor și le permite să participe activ la dezvoltarea pozitivă a comunității lor. Ei experimentează învățarea prin participarea și experimentarea activă și creativă. 

Tinerii au beneficiat de accesul la instrumente muzicale și de cursuri și au participat la evenimente și activități artistice și culturale. Activitățile menționate de partenerul spaniol întăresc stima de sine și creează un mediu deschis, incluziv și cooperant între participanți. 

Riborquestra a devenit parte a identităţii cartierului în care se află. Ca urmare a proiectului există un sentiment mai mare de mândrie, încredere și comunitate atât în cadrul organizației, cât și cu localitatea. Instruirea educațională și muzicală a deschis calea transformării sociale și a adăugat un aspect cultural bogat și o relevanță comunității. 

”Barrios: inclusión social a través del arte” - Cartiere: incluziunea socială prin proiectul artistic a ajutat elevii (grupul țintă principal) să se dezvolte ca indivizi, recunoscând că mediul înconjurător îi ajută să-și modeleze identitatea.