2.1.3 Methodolojik Materyal: Sınıfta Kapsayıcılık

1. GİRİŞ

Proje, eğitim eşitsizliklerinin ciddi şekilde kötüleşmesi ile ilgili nedenlerin ve COVID-19 salgınının neden olduğu okul bırakma oranlarındaki artışın ortaya çıkmasıyla kapsayıcı eğitime daha bütünsel bir yaklaşımın benimsenmesi için çağrıda bulunuyor. Sanat öğretimi, daha kapsayıcı bir okul kültürünü etkili bir şekilde desteklerken, öğrencilerin refahını ve temel 21. yüzyıl Becerilerinin gelişimini de destekleyebilir.

Asıl hedef, sanat eğitim içeriği ve uygulamalarının uygulanması yoluyla kapsayıcı eğitim ve refahın ilerlemesi için yenilikçi bir yöntem sağlamaktır. Daha spesifik olarak hedefler şunlardır:

●       Ortaöğretim öğrencilerinde (11-16 yaş arası) yaratıcılığı, kültürü, çok kültürlü diyaloğu, psikolojik kaynakları ve 21. yüzyılın temel becerilerini geliştirmek için öğrenme kaynakları, materyaller, eğitim sanatı etkinlikleri ve eğitim modülleri geliştirmek.

●       Özel Eğitim İhtiyacı olan ortaöğretim öğrencilerinin, azınlık veya düşük gelirli ailelerden gelen öğrencilerin sosyalleşmesi.

●       Eğitimde öğretmenlerin beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi.

●       Sanat Kurumları için bir dizi beceri ve yeterlilik sağlamak.

●       Sanat uzmanları, eğitim uzmanları ve öğretmenler arasında olacak olan işbirliğini desteklemek.

Çeşıtlı seçenekler doğrudan bu öncüllerden takip edilir